Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
V rámci tradičních Svatováclavských slavností pořádalo letos Město Třeboň první ročník soutěže s názvem „Dobrota pro sv. Václava aneb pečeme s jablky“.
Široká veřejnost měla možnost oslnit naší porotu svým pečícím a kulinářským uměním a vyhrát lákavé ceny s jednou podmínkou - jejich dobrota musí obsahovat jablka. Kritérií pro výhru ovšem bylo více. Porota hodnotila nejen splnění zadání, chuť a vizuální dojem dezertů, ale i originalitu a pracnost receptů. Pětice porotců, mezi kterými byli sv. Václav, Vedula Vitisková, provozovatelka Cukrářství Lavendy v Jindřichově Hradci, Zuzana Novotná, cukrářka Slatinných lázní Třeboň, Mgr. Romana Karmazínová, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu a Bc. Stanislav Sklenář, vrchní strážník Městské Policie Třeboň měli nelehký úkol rozhodnout o vítězích, protože všechny dezerty byly vynikající.
Po pečlivém ochutnávání a bodování ocenila porota první tři místa, výherci si odnesli poukázku na nákup v obchodě Kaufland. První místo si vybojovala se svým americkým jablkovým koláčem Světlana Witowská. Martin Mikuda překvapil porotu svými netradičními jablečnými nanuky, které mu zajistily druhé místo. Zdena Slepičková získala třetí místo s bezlepkovým jablkovým dortem promazaným domácím pyré z jablek. Speciální cenu poroty (poukázku do Cukrárny Lavendy) získali studenti Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína.
Všem účastníkům děkujeme za jejich nadšení, kreativitu a čas a budeme se těšit na další ročník!
Se svolením výherců publikujeme jejich vítězné recepty, abyste si tyto dobroty mohli připravit doma. Najdete je na našem webu v sekci ke stažení.