Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Oživené Stezky: vycházka za stromy po Stezce Zdraví

V Jihočeském kraji vznikají od letošního jara v osmi chráněných územích s naučnými stezkami zbrusu nové poznávací hry pro návštěvníky.


Oživené Stezky: vycházka za stromy po Stezce Zdraví
7.10.2020 2194x Hodnocení akcí

Projekt „Oživené stezky“ zaštiťuje Krajská síť environmentálních center KRASEC. Český nadační fond pro vydru připravuje v rámci tohoto projektu nové aktivity a hry pro Stezku zdraví Třeboň – Hrádeček.

Cílem je zatraktivnit stávající naučnou stezku s tabulemi o stromech, poskytnout veřejnosti aktivní zábavu a rovněž upozornit na zajímavá místa v okolí Třeboně. Nové prvky na stezce vtáhnou návštěvníky do světa stromů, sportovní aktivity zase přiblíží chování některých živočichů.

Přijďte s námi strávit hravé odpoledne na oživené stezce! Startujeme 17. října 2020, ve 14.00 hodin u bistra U kapra za Jindřichohradeckou bránou, kde Stezka Zdraví Třeboň-Hrádeček začíná. Na trase strávíme zhruba 2 hodiny. Poté se přesuneme do Záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Jateční ulici v Třeboni, kde získáme klíč k pokladu a pokud čas dovolí, seznámíme se s jejími obyvateli. Předpokládaný konec akce je mezi 17.00–18.00 hodinou.

Cílem společného putování je ověření funkčnosti hry a získání zpětné vazby od návštěvníků. Vaše pomoc je proto pro nás důležitá a budeme rádi, když se za námi v říjnu na Stezku Zdraví vypravíte! Hry jsou vhodné i pro rodiny a skupiny s dětmi.

Projekt „Oživené stezky“ je financován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. 

                                                                                                          Zuzana Štětková