Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Do práce na kole - připojíte se k výzvě?

Město Třeboň se v letošním roce poprvé zapojí do celorepublikové akce Do práce na kole. Jedná se o týmovou výzvu pro každého, kdo sestaví tým o 2-5 členech, a pravidelně spolu s kolegy či kolegyněmi dojíždí během května do práce na kole, případně na jiném bezmotorovém prostředku či pěšky.


Do práce na kole - připojíte se k výzvě?

Délka jedné trasy musí být alespoň 1,5 km dlouhá. V rámci výzvy je možné zapojit se do soutěžních kategorií zaměřených např. na pravidelnost či počet ujetých / uběhlých / ušlých kilometrů aj. Firmy zase mohou bojovat o titul „Cyklozaměstnavatel roku“.

Hlavním cílem této akce je přilákat hravou formou obyvatele měst a zaměstnance, aby alespoň na měsíc nechali auto doma a zkusili se do práce dopravit „na vlastní pohon“.

Akce se koná pod záštitou spolku AutoMat, z. s., který prosazuje lepší prostředí pro kvalitní život ve městech. A klíčem ke zvýšení kvality života ve městech je právě moderní systém dopravy. Posláním spolku je podpora a rozvoj využití bezmotorové dopravy a zlepšení služeb MHD.

V rámci loňského ročníku se do této akce po celé republice zapojilo téměř 20 tisíc zaměstnanců z 2 660 firem. Celkem pak během měsíce května ujeli přes 3 mil. km.

Pokud se chcete do výzvy zapojit, je nutná registrace na www.dopracenakole.cz. Registrace probíhá ve 3 vlnách v období od 1. března do 30. dubna. Čím dříve se registrujete, tím je registrační poplatek (startovné) nižší. V ceně startovného je tričko z biobavlny s originální grafikou k akci.

Celý květen pak jezděte do práce a z práce na kole, elektrokole, koloběžce, bruslích, vozíčku, longboardu či choďte nebo běhejte. Všechny tyto způsoby bezmotorové přepravy je samozřejmě možné libovolně kombinovat. Všechny jízdy je následně nutné zapsat do svého profilu na webu či přes mobilní aplikaci.

Díky tematickému triku budete moci využít během měsíce května řadu slev a akcí „na triko“.

Výzva Do práce na kole ovšem nepomáhá jen zlepšení prostředí pro kvalitní život ve městě, dojde také k podpoře dobré věci. V rámci výkonnostní soutěže si každý registrovaný při registraci vybere projekt (např. na podporu dětí, seniorů, …), který svými kilometry podpoří.

Do výzvy se mohou zapojit také studenti, pro které platí naplnění stejné myšlenky. Dopravit se do školy bezmotorově. Soutěž je otevřena studentům od 16 let, pro mladší lze využít soutěže Zelené kilometry (více informací na www.doskolynakole.cz). Startovné je pro studenty zdarma.

Tak neváhejte a zapojte se do výzvy s námi. 

Petra Mejdrechová